Köra halkbana i Stockholm – roligt eller bara läskigt?

Att köra halkbana ingår som en del i körkortsutbildningen. Den är obligatorisk och alla måste göra den för att få sitt körkort. Många är rädda för den och andra tycker bara det ska bli kul.

Oavsett vad man tycker måste man göra halkbanan för att klara sitt körkort. Det är en del av utbildningen och man lär känna bilen på ett kontrollerat sätt när det är halt väglag. Halkan är naturligtvis konstgjord eftersom man kan göra halkbanan även under vår och sommar. Många tycker att det är en läskig grej med halka, både konstgjord sådan och den riktiga halkan under vintertid. Men det är viktigt att göra så man vet hur man ska reagera och göra när det uppstår halka.

Köra i halka under kontrollerade former

Man får köra en bil tillsammans med körläraren och hen kommer hela tiden att tala om för dig vad som förväntas och vad du ska göra i de olika momenten. Även de som är mest rädda innan halkbanan brukar tycka efteråt att det var bland det roligaste de har gjort. Många är sugna på att göra det igen, faktiskt. Det finns inga människor kring banan och det finns ingen egentlig risk för att det ska hända någonting. Så länge man lyssnar på sin instruktör under halkbanan i Stockholm, så kommer det att gå hur bra som helst. Njut under tiden är ett tips. Det går fort och efteråt brukar man som sagt vilja göra om det igen, och igen, och igen.