Linjemålning – skapar ordning i kaoset

Betydelsen av linjemålning ska inte på något sätt underskattas i vårt samhälle. Det är nämligen på många vis den stora skillnaden mellan ordning och kaos.

Vad vore egentligen en parkeringsplats utan linjer? Du kan slå dig i backen på att det sannolikt vore total anarki. Bilar hade stått uppradade hur som helst utan någon form av struktur eller organisering. Bara tanken på hur det hade sett ut på parkeringen vid stora livsmedelsbutiker eller gallerior får dig säkert att svettas rejält.

Som tur är lever du inte en värld med sådant kaos. Det finns människor som försörjer sig på att arbeta med att måla linjer på asfalt, till exempel vid parkeringsplatser. Helt enkelt eftersom det faktiskt är en tjänst som samhället efterfrågar. Som sagt, du vill inte ens tänka på hur bilister hade uppfört sig på en stor parkering annas.

Linjemålning – fler syften än du skulle kunna tro

Men de som arbetar med linjemålning behöver naturligtvis inte enbart nischa sig på just parkeringsplatser. Faktum är att det kan finnas många anledningar till varför man skulle vilja måla linjer. På vägar, javisst, men även i andra sammanhang. Som till exempel en basketplan på en skolgård.

Eller varför inte en bana så att barnen kan hoppa hage? Den som är lagd åt det kreativa hållet skulle säkerligen kunna komma på en hel rad med aktiviteter som man kan göra, bara man har målade linjer på marken. Ett uppdrag som alltså ligger alldeles i smaken för den som jobbar med linjemålning.

Publicerat den
Kategoriserat som Bil