Städfirma i Stockholm ger hjälp i vardagen

Om du av ett eller annat skäl inte längre kan städa din bostad, kan du låta en städfirma i Stockholm med duktiga och erfarna städare ta hand om jobbet.

Agnes och Stig har bott i en stor lägenhet under hela sitt äktenskap som varat i över femtio år. De har levt jämlikt i tidens anda och städningen av lägenheten har de delat solidariskt. Åldern börjar dock ta ut sin rätt på olika sätt.

“Tror du vi orkar bo kvar i lägenheten länge till?”, frågar Agnes vid morgonkaffet. “Jag ser i tidningen att det är många äldre som flyttar in i speciella äldreboenden och vi kanske ska sätta upp oss på kö för något liknande”. Stigs panna läggs i djupa veck. Att lämna lägenheten av åldersskäl finns inte på hans karta.

Städfirma i Stockholm när orken tryter

“Varför tänker du på att flytta från lägenheten?”, frågar Stig sin fru. “Vi orkar inte med att städa och hålla rent som vi gjorde förr?”, svarar Agnes. “Ser du inte att vi har dammtussar lite här och var runt stolsben och under våra sängar?”. “Vi ska kanske köpa en robotdammsugare”, försöker Stig skoja till det.

Skämtet tycks inte falla Agnes på läppen, varför Stig kommer med ett nytt förslag. “Vi kanske ska anlita en firma som sysslar med hemstädning”, föreslår han. “Tror du verkligen att deras städerskor kan städa lika bra som vi?”, utbrister Agnes. “Det vet jag naturligtvis inte, men vi kan ju låta en firma städa lägenheten på prov”, säger Stig.

En städfirma i Stockholm provstädar

Agnes har alltid varit en konstruktiv kvinna och hon föreslår att Stig ska kontakta en städfirma i Stockholm. En representant från firman kommer på besök och hon förklarar vilka detaljer som ingår i en normal hemstädning. “Är det samma städerska som gör jobbet varje gång?”, frågar Agnes. “Ja, det garanterar vi, men vi sätter givetvis in en vikarie vid sjukdom eller vid semester”, får Agnes till svar.

Agnes och Stig bestämmer sig för att låta en städerska göra en provstädning. Resultatet från städningen är helt tillfredsställande och paret känner sig lättade över att kunna bo kvar i lägenheten flera år till. Dessutom visar det sig att det går att beställa tilläggstjänster.

Tilläggstjänster från en städfirma i Stockholm

Från en städfirma i Stockholm går det att välja från en hel meny av tjänster utöver regelbunden veckostädning. På våren kan det exempelvis vara lägligt att få fönstren putsade in- och utvändigt. På höstkanten kan det vara dags för storstädning inför jul- och nyårshelgen. Firman kan också hjälpa till med byte av lakan, upphängning av tvätt, stryka skjortor och en del andra vanliga uppgifter. Det enda Agnes och Stig behöver tänka på är att flytta undan prylar, kläder och lösa föremål innan städerskan ska börja sitt arbete.

En sak funderar paret över. “Arbetar städerskan med rimliga villkor från sin arbetsgivare?”, tänker de. Städfirman är helt transparent i frågan. Städerskans villkor vad gäller lön och försäkringar följer helt de regler och avtal som gäller för städbranschen.

Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt