Med rätt hundfoder mår hunden bra

När du väljer hundfoder är det viktigt att det innehåller bra råvaror med högt näringsvärde. Maten ska inte bara mätta utan dessutom bidra till att bygga hälsa.

Hundar är oftast inte så kräsna utan kan äta lite vad som helst när de är hungriga. För dig som ägare är det därför viktigt att se till att hunden får i sig den näring den behöver. Aktiva hundar behöver mycket energi och då kan du välja ett foder med lite högre energivärde.

Husdjur kan också ha behov av specialkost. En hund kan behöva undvika gluten och då kan du läsa på innehållsförteckningen för att försäkra dig om att det inte ingår spannmål i fodret. Kastrerade hundar har lätt för att gå upp i vikt och därför finns hundfoder med mindre fetthalt anpassat för dem.

Ett balanserat hundfoder får din hund att må bra

Regelbundna måltider och rätt mängd mat, anpassad till djurets ålder och vikt, bidrar till din hunds välmående. Hundfoder finns som torrfoder i pelletsform och som konserverat våtfoder. Fördelarna med torrfoder är att det har lång hållbarhet och finns i stora förpackningar vilket gör det mer ekonomiskt.

Våtfoder, eller mjukmat som det också kallas, är ett bra komplement för större hundar som behöver mycket mat. Och riktigt små hundar kan föredra våtmat. Hundfoder bör innehålla en blandning av animaliskt fett, protein och grönsaker för att din hund ska få rätt näring. I butiker med stort sortiment kan du hitta foder med exempelvis lax, kyckling, oxkött eller lamm som animalisk ingrediens.

Publicerat den
Kategoriserat som Husdjur