Rusta och matcha ger dig nya vingar i arbetssökandet

Med hjälp av rusta och matcha kan du få pröva nya vägar att hitta arbete eller ge dig på spännande studier som banar väg för en bra och trygg försörjning.

Har du varit länge utanför arbetsmarknaden av en eller annan orsak kan du får hjälp att hitta tillbaka dit. Det är inte alltid lätt att göra det på egen hand. Tala med din handläggare på Arbetsförmedlingen så kanske du får tillgång till rusta och matcha som är ett suveränt program.

Det är inget dataprogram vi talar om nu utan ett arbetsprogram som ska hjälpa dig hitta rätt. De som anlitas för att utföra detta tillsammans med dig har ofta kontakter med företag inom arbetslivet som de kan använda för att få dig dit du vill. Helt perfekt för dig som vill hitta en meningsfull sysselsättning.

Rusta och matcha ger sig inte så lätt

När det gäller ambitionen hos dem som arbetar med rusta och matcha så är den garanterat hög. De har inte för avsikt att ge upp innan de hittar en sysselsättning till dig som sitter som hand i handske. Steg för steg kommer ni skanna av marknaden och jämföra den med dina resurser och förmågor.

Det kan hända att det passar bättre för dig att sätta dig vid skolbänken än att söka med ljus och lykta efter ett arbete. Du kanske har några dolda förmågor eller intressen i rockärmen som ni kan trolla fram tillsammans och hitta en lämplig utbildning som öppnar dörrar för dig.