Om man vill ta MC-kort i Stockholm

Känslan av frihet är väl det som gör att det lockar och gör att man längtar efter att ta ett MC-kort, och om man bor i Stockholm så finns det bra utbildningar som anpassas efter de behov man har.

Man kan redan när man fyllt 16 år ta körkort för tvåhjuliga motorfordon, men då är det de lätta motorcyklarna man får köra. När man sedan fyller 18 kan man fortsätta med det som kallas A2 och som ger rätt att köra mellanstora cyklar.

Gränsen för att få köra alla sorters MC går vid 24 år, men man kan få göra det tidigare om man har A2 och erfarenhet. Alla utbildningarna går att genomföra på trafikskola i centrala Stockholm.

Har man svårt att komma ifrån under dagtid eller bara kan komma vissa dagar, så är det inga problem eftersom utbildningen kan skräddarsys för att passa alla.

Utbildningen inkluderar också riskettan för MC

När man lär sig köra motorcykel är det både teoretiska och praktiska kunskaper som är viktiga. Därför finns det teoriundervisning och om man går på de lektionerna så lär man sig den teori som man behöver kunna för att klara ett kunskapstest.

De praktiska övningarna är naturligtvis också viktiga och därför får man möjlighet att övningsköra både i stan och på landsväg.

Ett viktigt moment i utbildningen är riskettan för MC i Stockholm. I den kursen tar man upp riskfaktorer för en förare, som alkohol och droger, hur man som förare påverkas av attityder och beteenden och mycket annat.

Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt